Een vrijgezellenfeest voor vrouwen in Amsterdam?

“Die bachelorette party moet er natuurlijk gewoon komen. Jij als getuige en beste vriendin, zus, nicht of tante bent de aangewezen persoon om de organisatie op je te nemen. Maar, wij snappen best dat zo’n grote verantwoordelijkheid niet altijd meevalt. We hopen je hiermee op weg te helpen.”

Een vrijgezellenfeest voor vrouwen organiseren in Amsterdam Waardering: ★★★★★ 4.8 gebaseerd op 287 reviews.
5 1

Het begint met een datum…

Leve het digitale tijdperk! Verzamel de namen en bijbehorende e-mailadressen van de vriendinnen van de bruid en leg via een online datumprikker een aantal geschikte data voor. Begin daar zo vroeg mogelijk mee. Des te sneller is duidelijk welke datum het meest geschikt is voor iedereen.

Talk Money!

Een leuk onderdeel is het niet, maar misschien wel de allerbelangrijkste voor de organisator: het bepalen van het budget. Een lastig onderdeel ook, want je kunt nu eenmaal niet in iemand anders’ portemonnee kijken. Iedereen betrekken bij het bepalen van het budget kan ook gevaarlijk zijn: de bedragen kunnen veel van elkaar verschillende en je wilt natuurlijk niemand in verlegenheid brengen. Neem bij twijfel één vriendin in vertrouwen en kom samen tot een gemiddeld budget.

Activiteiten tijd

Het budget is zo goed en kwaad als het kan bepaald? Dan is het nu tijd om na te gaan denken over een activiteit. Een handige site voor inspiratie en goed georganiseerde arrangementen, workshops en activiteiten is SpecialTours.nl. Vooral in dé stad voor een vrijgezellenfeestje, Amsterdam, zijn er mogelijkheden te over! Ook hierbij is het overigens fijn om een vriendin achter de hand te hebben waarmee je kunt sparren over de invulling.

Rekenen geblazen…

Ben je blij met de door jou gekozen invulling van dat gave vrijgezellenfeest? Dan is het nu zaak om precies uit te rekenen wat het voor iedereen gaat kosten. Houdt hierbij de volgende factoren in de gaten:

 • Het vervoer: ook vervoer kost geld, of het nu om benzine gaat of een treinkaartje.
 • De bachelorette betaalt zelf niets: reken dit door in de prijs per persoon voor de rest van de groep.
 • Arrangementen of niet: het voordeel van arrangementen is dat er meestal standaard een aantal consumpties zijn inbegrepen. Dat scheelt weer in extra kosten.
 • Gaan jullie ’s avonds nog het nachtleven in? Bepaal dan van tevoren of jullie een ‘pot’ maken (door te voeren in het budget per persoon) of dat ieder voor zich betaalt.

Na deze berekening kun je de gasten de kosten per persoon laten weten. Mocht iemand problemen hebben met de kosten, ga dan samen een gesprek aan en bekijk wat je voor die persoon kunt betekenen (een klein onderdeel op het programma schrappen bijvoorbeeld)

Indelen van de vrijgezellendag

De allergrootste valkuil is het plannen van teveel activiteiten. Haasten op de dag dat alles in het teken van lol staat? Nee bedankt. Het is helemaal niet erg om tussendoor even tijd te hebben om op adem te komen bij een kop thee of een wijntje. Heerlijk toch? Als jullie ’s avonds ook nog willen stappen, trommel de vrijgezelle dame dan ook niet al om 8 uur ‘s ochtends uit bed. Alles in het teken van een relaxte dag met de besties van de bruid!

Informeer de meiden

Wanneer alles duidelijk is, informeer je de groep (niet de bruid natuurlijk) over het verloop van de vrijgezellendag. Wil je niet teveel verklappen? Prima! Maar wel genoeg van de sluier op (hoe toepasselijk), zodat de groep weet wat mee te nemen (een extra setje kleiding bijvoorbeeld).

‘Cashen’ en op tijd reserveren geblazen

Laat de gasten van te voren het geldbedrag overmaken. Op deze manier kom je zelf niet in de knel en houd je het voor iedereen overzichtelijk: jij betaalt vanuit je eigen bankrekening vervolgens alle kosten. Het staat immers niet chique om op de dag zelf onderling te rommelen met geld. Het kan de aanstaande bruid zelfs een ongemakkelijk gevoel geven. Reserveringen moeten natuurlijk ook op tijd gemaakt worden. Ook in dat kader is het fijn als iedereen op tijd het geld naar je heeft overgemaakt.

Tot slot: wees daadkrachtig in je beslissingen! Betrek voor je gemoedsrust hooguit twee mensen bij de organisatie, want teveel mensen, teveel wensen! Je moet je maar bedenken dat jij niet voor niets gevraagd bent om als getuige op te treden.

Fatbike Tour Amsterdam

Ontdek Amsterdam met de wind in je haren tijdens deze twee uur durende scooter tour. Onze Specialtours gidsen staan voor jullie klaar om de mooiste plekjes van de stad te zien.

Duivels & Durfals

Duister Amsterdam ontdekken? Tijdens dit arrangement duiken jullie de duistere kelders in, bezoeken jullie de rosse buurt en sluiten jullie af met een hilarisch moordspeldiner.

PopQuiz

De meest muzikale quiz van Nederland, nu ook in Amsterdam te boeken! Neem het tegen elkaar op tijdens deze gezellige café quiz! Inclusief quizmaster en privé locatie.

Popquiz: Winter Editie!

PopQuiz Winter Editie! De leukste winter en kerst songs tijdens een speciaal Quizmass Dinner! Teambuilding aan tafel tijdens een gezellig wintermaaltijd.

Crazy 88 & Tapas Tour

Een combinatie arrangement van ons crazy spelprogramma en een lekkere en culinaire Tapas Tour wandeling door het zinderende centrum van Mokum! Inclusief spelbegeleiding!

Live Jazz Borrelvaart & Diner

Geniet van de mooie Amsterdamse grachten tijdens onze Jazz Rondvaart. Een privé cruise met live muziek van onze Jazz musici. All inclusive groepsarrangement.

Meer informatie?
bel 020 770 8953

mail ons

 • Altijd bereikbaar
 • Altijd de scherpste prijs!
 • Al vanaf € 12,50 p.p.
 • Alle prijzen inclusief btw
 • Wij leveren maatwerk
 • Grote groep = korting
 • Gratis advies